Ane Brun

Idag go vänner spelar Ane Brun i skivbutiken (vad den nu heter) på Drottningg. kl 17. Värt att se. värt att se.!
Jag ska ditt med min kompis mark o avnjuta några vackra toner!

see you!


West coast here I come.

Jag har en jätte stor längtan till USA idag ..west coast. :) 
Jag brukar längta dit, trots att jag aldrig varit där! JAg antar att mitt tv tittande under dessa dagar har bidragit med det! 
sola, bada, glida runt i bilar, tattoo shops, glassa..hänga med Gud som det så coolt brukar heta här i stocken! :)

I natt drömde jag att det var julavslutning i salem i wolfisland och jag skulle sjunga med gruppen EMD.. ni vet IDOL- erik, mattias och danny. Det var så himla roligt, jag sjöng ut som en galning och det lät så snyggt! HAHAHA (jobbigt att vakna efter en sån dröm..:)

magsjuka.

Igår låg i sängen till klockan 16 o sov! Förutom den gången jag var uppe för att spy och svara i telefonen då.. Efter 4 la jag mig i soffan i vardagsrummet och rörde mig inte ur fläcken (förutom när jag skulle spy) 
Jag har legat här i soffan sedan dess. Idag har jag dock orkat titta på tv..dvd.. OC sedan kl 11...lovely:)
Tur att jag har en trogen sjukkompis med mig,, hannah, kära kombo som också är sjuk!! Vi är OC soffpotatisar ihop!

image18



Grillning i Humlan.

image12j

Jag och mina störda arbetskamrater!! Jossan och Adi!

Goa glada..ggstockholm

Underbara sol, underbara dag, underbara jobb!

Har hängt i parkleken i Humlan hela förmiddag...så gött!! Kom tillbaka hit kvart över 1!
Vi grillade korv och drack varmchoklad. Sen satt Adi, jossan o jag och värmde oss i solen när barnen lekte o lekte o lekte -gött! Humlan är stockholms skönaste park o tänk.. det är min grannpark! :)

Vet inte hur vädret ser ut i resten av sverige? men är det fint så se till o kom ut!!! Packa en stor ryggsäck o åk upp på berget  (nu pratar jag med er i wolfisland) Berget ser jag alltid till att komma upp på när jag är hemma.. Kungens kök.. I like!

Nu kommer en liten lovsång till solen:
"Solen är skön, solen är toppen, solen är varm målar brun hela kroppen!
Solen som gör det blir morgon var dag. Solen i Stockholm( wolfisland, Smögen, sverige, norge..u name it!) är bäst tycker jag!! "


/en mkt glad och solvarm bansiba (höll på att skriva..la gorda..)


father king

Jag har ju glömt att berätta hur det gick med farsans visit i stocken.. :)
Den var riktigt rolig faktiskt! Måste dock bara säga att det kändes lite konstigt i måndags när jag ringde honom efter jobbet och vi bestämde att vi skulle ta en shoppingtur i stan. (Där inget blev köpt.) 
 Jag drog in till Åhlens city och fann pappa, som väntat, utanför parfymavdelningen nyduschad  i en Dior parfym! Vi gick ut genom dörrarna på Åhlens redo att "göra" Drottningatan. Men vi köpte ju som sagt ingenting, det blev bara att vi gick in och ut ur massa skobutiker och suktade efter snygga skor. Pappa har koll på alla märken, modeller och färger.. jag kan typ bara; snygg, ful! haha.
Efter skorundan gick vi till Vapiano vid Stureplan och käkade varsin Pizza. Pappa som alltid "spanar" på allt som sker runtomkring, kom på det där nöjda viskande sättet fram till mig (jag har avslöjaten något) när jag stod i kön och sa att Åsa Waldau satt och käkade vid bordet bakom. Jag vände mig om.. visst var det likt men inte Waldau. ;)
Eftersom det var fullt inne på restaurangen gick jag fram till en kille som satt ensam vid ett bord och frågade om pappa och jag kunde få sitta där! "Helt ok!" -sa killen som satt med en pizza och en bok framför sig. Vi slog oss ned, pappa bredvid killen i soffan och jag mittemot. Vi kom på att vi inte tagit bestick så jag gick iväg för att skaffa det. När jag var på väg tillbaka såg jag att pappa och killen satt och pratade men det enda jag hörde av samtalet när jag kom fram var "Det är tur att det finns både vetenskap och religion!"- som killen sa och sedan fortsatte att  läsa. Lite generad över vad pappa kunde ha sagt satte jag mig ned och låtsades inte om det utan började prata om något annat. Helt plötsligt vänder sig pappa om till killen igen...!!!
" Ursäkta, men får jag störa dig lite igen?" (SNÄLLA PAPPA SLUTA, SER DU INTE ATT DET HÄR ÄR KILLEN SOM VILL SITTA SJÄLV OCH ÄTA OCH LÄSA I FRED!!?? HAN UTSTRÅLAR..JAG ÄR SVÅR,  JAG ÄR SÖDER!) 
" ja?"
"Vad kan man bli om man studerar filosofi som du gör?" (tur.. jag trodde han skulle ifrågasätta vetenskap o Gud ) 
Pappa och killen pratade en stund och t o m jag fick vara med och le o nicka:)
När pappa senare var iväg och skulle hämta något började killen plocka ihop sina grejer och reste sig upp.
"Bäst att sticka nu innan han kommer tillbaka och stoppar dig!" - sa jag lite käckt.
" Han var ju bara trevlig ju!"
"Och nyfiken!"
" Han får fråga hur mkt han vill. Det är så få människor i den här stan som  pratar med människor som de inte känner så jag tyckte bara att det var roligt!"
" Vad bra! hehe..." :S (Tji fick jag för att jag trodde att jag var en bra människokännare!:) 
Pappa kom tillbaka och hann säga hejdå och lycka till, till sin nya vän! (TUR!) haha
Efter maten drog vi hem till mig, käkade choklad och drack kaffe samt tittade på Anna Phil (e de dej?)

Det var roligt att ha honom här!  Bananerna blev uppätna och kaviartuben tom- gött.

(Fick precis ett sms av Anton där det stod " I natt har vi en gäst som heter Bajs på hotellet" ) HAHA

/bajs bansiba



Kytte knas full som ett as.

Jag skrattade precis för mig själv när jag stod inne och torkade håret på toaletten. Jag tänkte på när min mellersta syster sa till mig och min äldsta syster: " Ni två är väldigt lika, ni tänker på samma saker.. typ kläder och ytliga saker. Jag och pappa vi söker kunskap." ...VI söker kunskap!!

Ja du Kytte, hoppas du sökt och funnit en massa ny kunskap idag! :)

God natt/ Bansiba -som bara tänker på kläder och ytliga saker.

Martenitsa

Martenisa betyder typ mars på Bulgariska..  Det är en Bulgarisk "högtid",  man välkomnar våren typ. Alla kvinnor i Bulgarien gör sådana här armband (halsband finns) och ger till dem de tycker om. 
Jag fick mitt av Anna som jobbar i köket på mitt jobb. Man ska ha det mellan 1 - 22 mars om man inte ser en svala eller trana, då får man ta av det. ( Hur stor är chansen att jag kommer se en Svala eller Trana i sthlm? Ok Skansen..) Så i några dagar framöver kommer jag gå med detta kahlabala-vad sekten nu heter- liknande armbandet.. wooopidoo! :)
TACK ANNA! :)
image11

Fader Konungen!

OM några timmar kommer min pappa till Sthlm. Han ska hit med jobbet på kurs och ska därför bo hemma hos mig tills på tisdag.  Det är med blandade känslor jag välkomnar honom hit.. Så klart är jag jätte glad att han kommer (blir alltid glad om någon familjemedlem vill hälsa på mig..) men samtidigt känner jag lite lite nervositet? Det är ju bara min pappa.. men jag har aldrig hängt med pappa själv i mer än max 1 timme kanske!! Tänk om vi inte har något att prata om och det blir pinsam tystnad.. eller tänk om han tycker det är jätte trist här och önskar att han bodde på hotell istället.. Samtidigt som jag blir nervös känner jag mig alltid så konstigt beskyddande över pappa. Jag har alltid känt så, sen jag var liten, att jag blir orolig för pappa. Tänk om han känner sig vilsen o ledsen när han kommer till Stockholm.. tänk om han inte hittar ut från centralen osv osv. Det känns som pappa skulle bli ledsen och därför måste jag vara där precis när han går av tåget! Så klart skulle inte pappa bli ledsen om han gick vilse eller behövde ta sig till min lägenhet själv..han skulle inte bry sig..snälla nån det är ju min store tjocke far vi snackar om, fader konungen! Men ändå.. jag får inte komma sent! 

Kom precis hem från mataffären. Handlade lite mat så att pappa inte ska ifrågasätta min tomma kyl..igen. Jag skulle bara köpa lite kvällsmat och frukost vilket vanligtvis tar 5 min att handla. Nu var jag inne i affären hur länge som helst! Jag visst inte vad jag skulle köpa.. vad tycker pappa om? vad brukar pappa äta? Jag gick varv på varv inne i Coop på Roslagsgatan..HUR SVÅRT KAN DET VA? Som tur var ringde min syster (känd som "la gorda") och hjälpte mig!  Kaviar, mörkt bröd, kaffe, bananer och knäckebröd...Milda Mathilda jag glömde köpa knäckebröd!!! :)
Juice, skinka, flingor, fil och godis (till mig)
Ja det är märkligt hur man kan bli inför ett besök av ett av sina päron. Jag tror iofs inte att det skulle kännas såhär om mamma kom.. det är ju liksom mamma..mamma- kvinna- samma kön- samma tankesätt. Pappa- man-inte samma kön - 50 + - inte samma tankesätt- dock samma barnsliga humor! Det här kommer nog gå bra ändå..jag tänker ut några roliga vitsar och drar för honom Bajs, kiss o prutt humor - det har vi! :)
Eller så går vi in på www.misternicehands.com och skrattar hjärtligt tillsammans.

image10

Pito, kulan, Curly, Pappa, Ozzy.





Söndags poesi

Idag är det en  sådan där söndag som verkligen är ett riktigt bra exempel på söndagar som jag bara avskyr!
Det är grått grått grått och blött blött blött  (snö blandat regn) Jag har ingenting att göra, faktum är att jag sitter helt själv i en stor, tyst, matosfylld, mörk ( med försök till mysbelysning som inte fungerar..)  lägenhet och käkar makaroner och köttbullar!! Jag har inga som helst planer på att göra någon typisk söndags syssla :  sent möte, fika med någon vän, bio, promenera, hyra film osv osv. (helt enkelt socialisera sig!) Nej min plan är att käka upp, städa lägenheten och sedan gå och handla för att komma tillbaka till tystnade och mörkret. 
Vilken annan söndag på året som helst hade det här varit ett skräckexempel som jag aldrig och då menar jag ALDRIG skulle låta ske på riktigt! Jag är aldrig ens hemma i lägenheten på söndagar.  Men idag... idag är detta det enda jag vill göra. Stanna tiden, njuta av att jag inte är någon annanstans än just här, inte äter ute utan bara är här i mitt kök... Makaroner och Köttbullar.. Det är maten som gjorde min dag!  :)


/Lilla Bansiba

Bansibas lördag i urval!

image6
Jag hjälpte Anton att rensa hans garderob. Denna skjorta var lite föör tajt.. (o välknäppt..)

image7
Naomi och AddeG kom senare. Vi käkade våfflor och kollade "melo".  Här fotar jag en av
Världens vackraste kvinnor! :)

image8
Bansiba och hennes favorit AddeG!

image9
O här har ni oss. Självutlösarare..det är grejer det!

Grattis lilla Willebrori!!

Grattis lilla Willebrori!!


ANTONIO

ANTONIO


RSS 2.0