En arbetslös helg.

Vill komma på några bra anledningar till att komma upp ur sängen..

Nej jag hittade inga!

Vad står på agendan idag då?
-Bli inspirerad till att gå ut i dagens gråa slöja.
-Kl 2-dejt med Jossan.
-Käka mat med Anton
-Träffa Simon
-Royal radio spelar i Vallentuna 20.30
-Maybe afterparty in kungsängen.



vince vaughn är snygg PUNKT!

Fleetball mac

Rumours about his big balls? 

Har du en lök i arslet? Nej en hemorojjd!

Jag vill bara flytta, det går i perioder men idag vill jag verkligen det. Nej, jag har inte fått hemlängtan till wolfisland. Jag längtar till mitt. Jag längtar tills jag har min lägenhet, som bara är MIN. Jag längtar till att få känna "jag längtar hem till mig"
Nu har jag inget sånt. Hemma hos mamma o pappa känner jag mig mer än hemma, med det ä ju inte längre där jag bor. Här i Sthlm känner jag mig också mer än hemma, men det är ju inte bara mitt utan 3 till som delar. 

Idag har jag sökt skolor inför hösten, Tror inte att jag kommer in på nått med mina usla betyg men man kan ju alltid drömma och hoppas! :) Jag låter som en pessimist och tro mig..det är jag!!
Har iaf sökt skolor på lite olika ställen i Sverige och om jag kommer in på något blir det intressant att veta vart det är :)
Sthlm-uppsala-linköping-Göteborg-Lund-Helsingborg mm. Jag vet ju vart jag INTE vill flytta iaf, men det är rätt roligt om jag kommer in där. Nej ni får inte veta vart det är.. :)

Min längtan efter och till USA är stor nu. Jag tror jag blir knäpp vad jag längtar. Det blir inte bättre när jag tittar på bilder och ser hur härligt vädret är där nu (OC)  Tänk att få packa en väska och ge sig av i morgon om så bara för några veckor..wonderfull!

Men här sitter jag Pessimisten Karlsson med världens största hemorojjd i arslet som gör så ont att jag vill grina, i mitt kök och letar jobb och ser hur ekonomin går åt skogen (HAHAHAHA) 

-mamma, jag tänker inte gå till doktorn.

Bye bye bruuket. Hello hello city.

Knäckebröd, coca-cola och ahlgrens bilar.. det är en sann vinnares frukost!!
(Ja, jag är tillbaka i sthlm igen..)

U2 och bombhot.

Jag har ont i huvudet! Bestämde mig för att boka biljetter till U2 i sommar. Biljetterna släpptes kl9 i morse och jag satt där i en kö som bara tog längre och längre tid. När jag kom fram efter typ 1 tim så vart jag såå stressad!! Jag hade inget konto, jag visste inte om pengarna räckte..hit o dit.. det blev som en sport jag bara var tvungen att vinna! :) Fick tag i biljetter iaf men till konserten som är dagen efter den riktiga. Hade biljetter först till den riktiga men jag vart för hysterisk och tappade kontrollen över vad jag gjorde (ja, sånt händer även mig..) Men jag känner mig nöjd med mina biljetter. Det blir en trevlig lördag i Augusti som jag får njuta av detta musikaliska skänk från ovan! Tack jesus. :)

Grannen (operasångerskan) ringde på dörren mitt i allt det här och meddelade att det var ett bombhot på kronofogden rakt över gatan. Mycket riktigt utanför mitt fönster var det fullt av polisbilar, poliser, avspärrningar, hund och en sådan där som man ska lägga bomben i! Egentligen får jag ju inte säga så här men.. det var så sjukt spännande!

KAFFE KAFFE KAFFE!




In the ghetto..

Vad händer med människorna i vårt trapphus?
Haha, här tro man att det är värsta lugna huset som man bor i, ingen som bråkar eller stjäl.. men nu vet jag inte vad jag ska tro!?  :)

Malin som jag bor med har fyllt år och på lördag ska hon ha lite kalas för att fira detta. Eftersom vi vill vara vän med grannarna och behålla den där goa (som vi trodde det var) stämningen, så satte Malin upp en trevlig lapp i hissen.

"Hej kära grannar,
 
Då jag har fyllt 23 år tänkte jag celebrera detta med ett litet kalas på lördagskvällen. Vi ska givetvis försöka hålla oss tysta och lugna men om utifall att ni skulle tycka att ljudvolymen blir lite väl hög så kom gärna förbi och säg till! 

Vänligen, Malin Nilsson, Våning 4 (070*******) "

Detta var ju trevligt och många av grannarna responderade (finns det ett sånt ord?) med att skriva "grattis från våning 6" osv..
Men så idag när jag var på väg ner till tvättstugan läser jag ett nytt litet meddelande som lyder:

"Mums med Lammkött, skulle smaka gött med lite tirmbreast/firmbreast (ser inte om det är ett T el. F, o vet inte vad det betyder?) och juicy pussy."  ????? va??

Vad händer? hahaha.. Jag kissade nästan på mig när jag läste detta! Vem i hela friden skulle i vårt hus skriva något sånt? Den här trappuppgången består av :korskyrkans expedition, advokatbyrå, familjer, folk som jobbar i kyrkan, evangeliska frikyrkan, en operasångerska o vi.. fast vänta lite.. det har flyttat in en ny ung kille på våning 3.. misstänksamt!
Men varför skriva nått sånt? När jag tänker lite närmre på det stod det iofs för ett tag sen "Fittstugan" på en lapp nere i tvättstugan, som givetvis ändrades snabbt till "sittstugan" (?)  Har jag varit blind hela tiden, är det här stället inte så safe ändå? Den som lever får se.. 

rörmokaren?


Vad gör du när andra jobbar?


Nej, detta är inte rörmokaren det är dagens "Arbetslösoutfit".

En ny kran.

Rörmokaren var här på morgonen och bytte våran kran som han sa var: "20 år gammal"  - vad händer?
Det var ju jätte bra att vi fick en ny då, på tiden rättare sagt! 
Rörmokaren var trevlig men ändå blir jag alltid så besvärad och obekväm när det är hantverkare i lägenheten. Det är ju aldrig så att de är unga o snygga, nej nej, de är gamla och slitna. .  Ändå blir jag jätte konstig, pratar utan ljud, går runt runt runt i lägenheten och låtsas syssla med något annat, tappar förmågan att bilda meningar och måste tänka ut allt jag ska säga innan, sätter mig i köket med datorn men ångrar mig när jag inte får av ljudet som är jätte högt och en tjej säger "I think he's breaking up with me" .. (webb-TV) Jag sätter mig i sovrummet men blir jätte nervös att han ska komma in där när jag sitter på sängen.. så jag går ut igen, tar ett varv till, låtsas städa och tillsist ut i köket igen:

"Jaha, går det bra?"
"Är det svårt?"
"Vilken fin kran, snyggt att den var så hög!" (what?)
"Vad käckt att man kan ha kvar det gamla munstycket"
"Men det är ju super att man kan växla till diskmaskinen"
"Diskmaskinen fungerar ja, det är ju bara det att vi tjejer är lite lata..HAHAHA"
"Om jag är arbetslös? ja.. men men.. här är vi så glada ändå!"
"blablablablabla...."
"TACk tack"
"Hej då" 

Helt utmattad.. Det är inte så lätt att föröka prata samtidigt som man ska koncentrera sig på vilket öga han tittar på mig med. Ögonen gick i kors -upp-ned-höger-vänster-mitten. Undra om den där kranen verkligen kommer att fungera..?





.

March 11
 
 ... Ye shall ask what ye will, and it shall be done unto you. 
 John 15:7 
 
Our culture has lost the meaning of what real love is. Consequently, husbands and wives are saying, ‘I don’t have feelings for him or her anymore, so I’m leaving.’ But feelings aren’t the issue. Love is not an emotion or a feeling. It’s a decision. It’s an action. 

‘My commandment,’ Jesus said, ‘is that you make the decision to love.’

Fighting the flu and not thinking very clearly as I was at my desk preparing for tonight’s study, I decided to take five minutes to rake some leaves and get some fresh air. No sooner had I walked out the door than a sister walked by, pushing her granddaughter in a stroller. ‘Do you have a minute, Jon?’ she said.

‘Well, yeah, a minute is just about what I’ve got,’ I answered. But as soon as I spoke those words, I was convicted of an attitude that was amiss, so I walked over and began to converse with her. What she shared with me blessed my heart so deeply that I went back into my study totally refreshed.

So too, you will come across people today who might initially seem to be an interruption in the raking of your leaves. But if you say, ‘Wait a minute. Here’s an opportunity for me to love,’ you know what will happen? As you make that decision, there will be a change in your emotions. The Lord will meet you in that place. I guarantee it.
 
This Daily Devotional is an excerpt from the book "A Days Journey" by Pastor Jon. "A Days Journey" is a collection of 365 short devotions from the New Testatment.  If you would like your own copy of "A Days Journey" you may click here to go to the SearchLight Store

ONSDAG

Gå upp kl 7 -check

Smyga så att inte Sandra ser att jag tog på lite färg på kinderna -check

Träning halv 8  -check

Äta frukost  och läsa DN -check

Städa bakom spisen  -check

Dammsuga köket -check

Duscha och göra mig anständig -check

Städa mitt o Hannahs rum -check

Prata med syster Hanna om "mia o klara" -check

Dricka kaffe och kolla på "mia o klara" -check

Skratta skratta skratta -check

Gå till bibblan och bli smart -check

Blogga på bibblan -check

Undra varför hon brevid mig låter så mkt -check

Undra vad Angie menade med sitt sms -check

Vänta på att Hannah kommer hem -check

Klura på om jag ska köpa biljetter till U2 eller inte -check


Laga hummersoppa med chubby?
Tvätta?
Skriva ut CV?


God natt!


Hade en tisdags dejt med Anton och Angie ikväll. Vi åt kvällsmat på ett café som jag inte kan uttala namnet på. 
Vi gick dit efter att båda dem hade varit hos sina norska naprapater. Jag har alltså för tillfället en pojkvän med onaturligt orörlig rygg (alltså sjukt ovig) samt en kompis med onaturligt rörlig rygg (alltså sjukt vig) Inget av dessa "symtom" är bra och de måste därför ha varsin norman som en gång i veckan bankar dem rätt. Eller som i Antons fall, trycker sitt kön mot hans huvud (?)


(Efter övergrepp och kvällsmat -med sin "glad-i-mat-tjej" )

Det nya..


Så har man gått och blivit kulturell! Jajamensan, här sitter jag på Stockholms stadsbibliotek med Malin (Kombo nr 4)



ofrivillig homewife.

Välkommen hem älskling! Nej, jag har inte jobbat idag heller..

Arbetslös.

Jag som inte tänkte blogga under min ledi...arbetslöshet! Men här sitter jag rastlös som bara den och skriver..
4.e veckan är jag inne på nu utan jobb, om man inte räknar med alla de dagar som jag har fått jobba hos Tobbe, då blir det helt plötsligt bara 2 1/2 veckas arbetslöshet. Det är så himla soft på ett sätt, att inte behöva stressa iväg till 100 ungar som skriker o slåss, att slippa bli irriterad över hur pengakåt ledningen på det företaget är, att få springa lite ärenden på stan, luncha med Anton, promenera en timma på förmiddagen och sen komma tillbaka till kaffe, sitta på ett café i timmar och skriva CV växlat med daily devotional with "pastor john" , känna sig fri att göra vad man vill, känna att man lever!! 
Men så kommer vi till kruxet... pengar pengar pengar..min hat/kärlek till pengar som gör sig mer och mer tydlig. 
JAg skaffade ett fadderbarn för att inte bli girig på det lilla jag har nu utan försöka dela med mig.
Jag tackar Gud varje morgon för att jag har mat, tak och kläder. De dagar som jag har jobb tackar jag för också. Det är så jag får leva nu -en dag i taget, annars funkar det inte! Som i förrgår natt då oron hann ikapp mig och jag inte kunde sova på en hel natt. Då är det helt plötsligt inte så roligt att vara arbetslös längre. För vad är det som det landar i? Jo.. pengar eller bristen på det.  Jag vet att Gud är med mig, men ibland blir jag rädd att jag inte gör min lilla del i det, att jag bara sitter på arslet och väntar! Jag hoppas inte det.



sömnlösa nätter.


I dag har jag kommit på följande : Det är lättare att vara cool på kort om man har rekvisita..




En stege!


En pistol!

En mic!

En kniv!


En motorcykel!


( Nu ska här plåtas! Ska bara leta fram stegen, pistolen, mikrofonen, kniven och motorcykeln.. )

RSS 2.0